Keelklachten & slikklachten

Keelklachten & slikklachten

Veel spieren zijn betrokken bij slikken. Als u geen klachten heeft slikt u zonder erbij na te denken. Slikproblemen kunnen ontstaan door verminderde spierkracht of een verstoorde samenwerking van spieren. Ook stress en angstklachten kunnen leiden tot slikproblemen.

Een brok in de keel gevoel (globus gevoel) komt vaak voor. Meestal is dit een onschuldig probleem. Klachten zijn bijvoorbeeld het gevoel dat er een korreltje in de keel zit, een branderige of geïrriteerde keel of het gevoel dat er een slijmprop in de keel zit die niet kan worden weggeslikt. Dit zit meestal ter hoogte van het strottenhoofd en meestal ontstaat de neiging om de keel steeds te schrapen of vaak te slikken. Vaak ontstaan de klachten in een periode van veel stress, drukte, spanningen en bij onverwerkte emoties. Angst kan vervolgens het globus gevoel versterken. Daarnaast kan het zorgen voor nekklachten.

Als orofaciaal fysiotherapeut neem ik uitgebreid de tijd om te screenen en stel ik o.a. vragen over het ontstaan van uw klacht. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek naar de klacht om vast te kunnen stellen wat de oorzaak is van uw klacht. Doordat ik zonder contracten werk met de zorgverzekeraar kan ik meer kwaliteit van zorg leveren. Mijn ervaring is dat u dan ook sneller van u klachten af kunt komen, omdat ik uitgebreid een behandelplan kan opstellen en ik meer tijd en aandacht voor u heb.

Heeft u last van keelklachten en/ of slikklachten? Neem gerust contact op. U kunt zowel met als zonder verwijzing een afspraak inplannen.