Het Mulligan concept

Het Mulligan concept

Mulligan is een techniek om gewrichten te mobiliseren. De methode is in Nieuw-Zeeland ontwikkeld. In 2012 ben ik naar Nieuw-Zeeland geweest en heb ik daar de eerste cursus deel A gevolgd. In Nederland heb ik nogmaals de A + B-cursus gevolgd en in 2013 heb ik de C-cursus gevolgd.

Het doel van deze techniek is om op een pijnvrije manier de normale beweeglijkheid en functie van zowel het gewricht als de spieren te normaliseren. Deze techniek is wereldwijd bekend. Voor ieder gewricht in het lichaam is deze actieve pijnvrije mobilisatie techniek mogelijk. Het verschil met andere mobilisatie technieken is dat u zelf actief meebeweegt terwijl de therapeut het gewricht in een pijnvrije positie houdt. Op deze manier is een snel en blijvend resultaat te behalen.

Ondanks dat ik heb gekozen om me te specialiseren op het hoofd- halsgebied, ben ik zeer uitgebreid geschoold om de mens als geheel te zien. Ik kijk niet alleen naar de aandoening of klacht, maar ga op zoek naar de oorzaak. Klachten in de voet, knie, heup, lage rug en/of nek kunnen namelijk een disbalans creëren en daardoor uiteindelijk bijvoorbeeld hoofdpijnklachten veroorzaken. Op het plaatje ziet u een voorbeeld van hoe het lichaam uit balans kan zijn.

Wanneer is Mulligan geïndiceerd?

Als u klachten in het hoofd- halsgebied heeft kan het zinvol zijn het lichaam weer in balans te brengen. Zoals op het voorbeeld wordt aangegeven kan het voorkomen dat de klacht in het hoofd zit (bijvoorbeeld hoofdpijn), maar de oorzaak elders in het lichaam. Het mulligan concept is een effectieve pijnvrije methode om de oorzaak van uw klachten aan te pakken.