Orofaciale fysiotherapie

Orofaciale fysiotherapie

In 2015 ben ik gestart met de masteropleiding Musculoskeletale Revalidatie en heb ik gekozen voor de specialisatie orofaciale fysiotherapie. Ondanks dat ik heb gekozen om mezelf te specialiseren in het hoofd,- hals- en kaakgebied, ben ik zeer uitgebreid geschoold om de mens als geheel te zien. Ik kijk niet alleen naar de aandoening of klacht, maar ga op zoek naar de oorzaak. Klachten in bijvoorbeeld de knie, heup en/of lage rug kunnen namelijk een disbalans creëren en daardoor uiteindelijk hoofdpijn veroorzaken. Onderstaand ziet u een voorbeeld van hoe het lichaam uit balans kan zijn.

Ook alle gevoelens, emoties en gedachten zijn met elkaar verbonden. Lichaam en geest hangen ook nauw samen. Bij het bestuderen van de anatomie, fysiologie en psychologie ben ik steeds gefascineerd door de complexiteit van ons lichaam.

Orofaciale therapie richt zich dus niet alleen op het hoofd,- hals- en kaakgebied. Om achter de oorzaak van de klachten te kunnen komen wordt er vaak een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek uitgevoerd.

Ik kijk geregeld mee met andere zorgverleners zodat ik een ruime blik ontwikkel en snel en doeltreffend kan signaleren wanneer een andere zorgverlener mogelijk iets voor u kan betekenen. Ik werk nauw samen met de huisarts, tandarts, orthodontist en medisch specialisten zoals de kaakchirurg, gnatoloog en neuroloog. Ook werk ik samen met de osteopaat, psychosomatisch fysiotherapeut en manueeltherapeut. Ik ben grote voorstander van een multidisciplinaire aanpak waarbij zorgverleners niet op hun eigen eiland werken, maar er een nauwe samenwerking mogelijk is.  Ook combineer ik graag de westerse wetenschap met oosterse wijsheid. Ik geloof namelijk dat zowel oosterse als westerse geneeskunde beiden hun eigen kracht hebben. Ik ga op zoek naar de ware oorzaak van de klachten i.p.v. te werken aan symptoombestrijding.